Fluturica, fata lui Flutur

Încercaţi să daţi o căutare pe vestitul Google cu numele lui Carmen Cristina Flutur. Veţi vedea cum sunteţi purtaţi instantaneu spre a “bate” la “porţile” unui imens număr de site-uri. Invariabil datele problemei cuprin următoarele repere: baron local PDL, vice-preşedinte de partid, competenţe, programe, ministerul lui Vreme. Împotriva freneziei mediatice vin şi întreb: unde este de fapt ştirea? Ar fi fost cu adevărat ştire ceva de genul: “mândru produs al sistemului de educaţie românesc, fiica unui potentat al regimului, s-a prezentat la concursul pentru ocuparea unui post în minister şi a fost respinsă ,nereuşind să promoveze testul de competenţe”. Asta da ştire!
Numai că, informaţia prezentă pe toate agenţiile de ştiri, pe toate “sticlele”, în toate publicaţiile se înscrie pe traiectoria unei anomalii devenite obişnuinţă. Păi dacă Boc şi-a adus ditamai auzobuzul plin cu rubedenii de la Cluj spre a le da câte o felioară de cozonac ministerial pe ici, pe colo, dacă Băse a reuşit s-o trimită pe aia mică şi buzată a lui taman la Bruxeles, dacă puştiul ala răsfăţat cu nume de boală incurabilă s-a “lipit” la rându-i de ceva , pe la Externe, atunci de ce primul scriitor cu oi al ţării să nu-şi poată angaja fata, pe competenţe fireşte, la un minister care nici nu se face atât de văzut de către ochii opiniei publice, cum este cel al telecomunicaţiilor. Numai că apare ,firesc, un semn de întrebare. Ministerul Telecomunicaţiilor, prin pârghiile pe care le are în relaţia cu operatorii de telefonie de toate felurile, poate facilita accesul la date confidenţiale ale populaţiei. Iar în prisma mânăriei cu votul prin corespondenţă, acest minister devine un pion (nebun, rege,cal, turn???) extrem de important în transmiterea, centralizarea şi interpretarea datelor. Aşa că, dincolo de competenţele nevăzute deocamdată ale Cristianei Flutur, tati şi cu gaşca lui au aranjat această mutare pentru un motiv mult mai bun decât priceperea fetei în…orice. Acesta îl reprezintă fidelitatea faţă de PDL.
Nu voi căuta să analizez cât de morală este această angajare în momentul în care o mulţime de bugetari şi-au pierdut deja locurile de muncă, iar alţii stau cu bagajele pe coridoare. Nu mă voi întreba care alţi 7 angajaţi la stat un trebuit înlăturaţi. Dacă întrbaţi de unde am venit cu cifra asta, vă voi răspunde: de la Guvern. Nu onor Guvernul a afirmat că se vor face şi unele angajări, dar numai în proporţia de 7:1, adică un angajat pentru 7 locuri libere, sau eliberate…
Nu vreau să-i urez nici lui Flutur şi nici altor portocalii-verzii să ajungă să cunoască urmările batjocorii la care au supus categorii întregi de bugetari. Să ajungă, spre exemplu, la “Urgenţele” unui spital noaptea şi să fie în imposibilitate de a primi asistenţă medical din cauza lipsei de personal. Unul ca el nu ar simţi prea tare un astfel de inconvenient, întrucât are banii cu care să tragă o fugă în Austria sau Germania. Dar cei care nu au această posibilitate??? Dar dacă, Doamne fereşte ,ar avea un accident rutier şi nu ar putea fi descarcerat pentru ca ISU a fost “chelit” de personal operativ ,iar dacă acesta a mai rămas, a “beneficiat” de reducerea salariului şi de tăierea sporurilor ?
Ceea ce enervează de-a dreptul este lipsa de reacţie a celor ce ar trebui să reacţioneze. Mi-ar fi plăcut ,în cazul acesta,să văd câteva sute de absolvenţi la porţile ministerelor, cu diplomele în mână,cerând organizarea ad-hoc a unui concurs pentru ocuparea oricărui post, cât de neînsemnat. Dar nu am văzut nici un fel de reacţie. Dormi tinerime studioasă în pace. Ţara te vrea prost, supus şi cu cât mai puţine nevoi!

Reclame