Da’ cine-o fi Harşovschi?

Citind presa locală, a târgului numit Suceava, dau destul de frecvent de declaraţii de-ale vice-primarului Harşovschi. Aşa că, în consecinţă, văzându-l atât de activ şi de plin de şmecherisme (că de…are ce învăţa pe neînvăţaţii din opoziţie) mă întreb cine naiba mai e şi Harşovschi. Pentru că împotriva evidenţei şi a bunului simţ, indivizi de acest gen nu numai că nu ar trebui să existe, dar în nici un caz nu ar trebui să ocupe niciun fel de demnitate publică. Nici măcar de şef de scară. Numai că la noi, (de fapt la ei în partid) cineva l-a găsit plin de calităţi şi l-a propulsat până în fotoliul de viceprimar al unui oraş reşedintă de judeţ.
Numit în această funcţie pentru simplul motiv că se afla în fruntea TDL şi nu în urma unui mandat direct, Harşovschi uită că nu vorbeşte decât în numele câtorva oameni şi nu în numele majorităţii locuitorilor Sucevei. Dar chestia de legitimitate este mai mult decât pot pricepe toţi pedeleiii la un loc, începând de la tatăl lor , din care se trag, conform declaraţiei Elenei Udrea, continuând în plan local cu Flutur sau Lungu. Da’ la urma urmei, Lungu a mai făcut câte ceva în viaţă, chiar dacă rezultatele muncii lui de strălucit manager au dus la sucombarea fostulul Combinat de Celuloză şi Hărtie. Da’ Harşovschi ce a făcut? Ce calităţi ascunse îl recomandă să ocupe (încă) acest scaund, de viceprimar? A fost drag populaţiei Sucevei? Poate…Numai că mai bine de jumătate dintre suceveni nici nu s-au gândit la vot, nicicum să-l trimită pe el într-o poziţie publică de unde să dea el cu glumiţe şi spirite răsuflate în alţii. Şi atât timp cât singurele lui iniţiative se rezumă la a aproba ceea ce Lungu şi alţii de pe lângă el hotărăsc, poate să îşi ia şi concediu medical. Sau de odihnă, dar cât mai lung. Chiar pe termen nelimitat.

Categoric, aş putea întreba, de exemplu, cine este Milici, căruia îi tot răspunde spiritual Harşovschi. Dar nu o fac, cel puţin nu acum, pentru că, pentru moment, Milici nu e plătit (şi) din banii mei şi ai celorlalţi suceveni. Aşa că, din nou, cine-o fi Harşovschi ???

 

Reclame