La curve cu bilet de voie de la popă

Tocmai când eram pe punctul de a afirma că ministrul Igaş are, totuşi, ceva în chestia aia pe care o tot duce la frizer, a venit şi confirmarea faptului că minunile s-au terminat de mult şi nu mai putem spera la altele. După ce s-a declarat de acord cu legalizarea prostituţiei, a scos-o pe aia cu: „dacă Biserica Ortodoxă va fi de acord”…
Să aruncăm o privire la o parte a activităţii intreprinse de poliţia din România…O bună parte a acestei activităţi este legată de practicarea prostituţiei,de traficul de persoane în vederea prostituţiei, de răpiri şi abuzuri în legătură cu activitatea de prostituţie, multe dintre ele cu minori!!! Şi dacă mai scormonim prin sertarele memoriei, putem aminti de reţele de prostituate pentru demnitari, de petreceri cu prostituate pentru lumea bună în tot felul de locaţii izolate şi ca atare trebuie, oricât de puritani ne-am declara, să recunoaştem nu numai existenţa prostituţiei ca fenomen, a practicantelor şi practicanţilor acestei meserii, dar şi a unei structuri destul de puternice care se ocupă tocmai cu aşa ceva, în afara legii!!!Legea ar urmări scoaterea la lumina zilei a acestui fenomen, asigurarea protecţiei legii pentru „angajate”, a unei stări de sănătate care să nu pericliteze „clientela” , a limitării implicării lumii interlope şi a abuzurilor acesteia în domeniu. Şi la urmă ar mai fi vorba şi de făcut nişte bani, pentru că, nu-i aşa?, la curve nu te duci cu buzunarul gol. Nimic anormal, cu atât mai mult cu cât majoritatea statelor europene au căutat să rezolve această problemă pe căi asemănătoare. Şi nu poate fi, aşa cum s-a afirmat tâmp de atâtea ori, vorba de sclavie, atât timp cât ocupaţia respectivă este asumată liber şi conştient.
Nu am înţeles şi refuz să înţeleg referirea la Biserică în acest context. Şi asta pentru că, România este un stat laic. În consecinţă elaborarea şi adoptarea legilor se face de către Parlament .Nefiint un stat de tip talibanic, nu există un organism de supraveghere a moralităţii, echivalentul consiliilor musulmane. În al doilea rând, Biserica nu este un organism suprastatal. Preoţii şi parohiile primesc bani de la bugetul statului ,în consecinţă, relaţia de subordonare este fără nici un fel de echivoc. Şi dacă vrem să fim cinstiţi până la capăt, sunt destule feţe purtătoare de sutane care apelează la câte o „bucăţică” în afara căsătoriei. Aşa că, cel mai bine ar fi să încercăm să vedem firescul situaţiei şi să nu exagerăm în nici un fel de reacţii pro sau contra. La urma urmei, prostituţia ESTE cea mai veche meserie din lume şi absolut nici un reformator, nici un sistem şi nici o orânduire nu a putut să o facă să dispară. Pentru că e profund umană, indiferent cum vrem să interpretăm termenul.
Dacă mă veţi întreba, da, am folosit „serviciile” stabilimentelor de acest gen. Viaţa m-a purtat în diferite locuri şi am ajuns şi în asemenea locaţii,în mai multe zone ale lumii. Şi întrucât totul a fost cât se poate de civilizat, de curat,de sigur, nu pot să nu mă gândesc la cât riscă cele ce îşi desfăşoară activitatea pe stradă, în afara legii, la mâna „peştelui” şi a protectorilor acestuia. Pentru că, din păcate, multe din încălcările zilnice ale legii se fac cu ştirea şi chiar complicitatea unora care ar trebui să se ocupe cu vegherea şi aplicarea legii.
România interbelică a avut „cartiere vesele” la lumina zile, unde „fetele” aveau carnet de sănătate, erau controlate medical şi erau protejate. România contemporană, care funcţionează pe bază de moaşte şi procesiuni, se coţăie pe unde poate (şi o face cu pricepere, avânt şi entuziasm) şi înfierează apoi, cu virtute creştină,murdăria societăţii…Milioane de euro circulă subteran ca urmare a acestei activităţi, dar atât timp cât nu avem bordeluri, putem afirma că suntem un popor plin de daruri şi virtuţi !!!

Reclame