Gata cu prosteala!Care este preţul trădării???
Nu am mai postat de multă vreme. În primul rând pentru că spectacolul la care am asistat în ultimele luni nu m-a incitat într-atât încât să merite o reacţie. Tot ceea ce s-a desfăşurat avea aerul unui deja-vu. Întreg baletul USL, tot arsenalul de ameninţări scrâşnite printre dinţi la adresa „celorlalţi”, piepturile scoase în afară, ca în ajun de bătălie a liderilor de tot felul. Şi între ceea ce percepeam legat de nemulţumirile miilor de manifestanţă din toată ţara şi defilarea alunecoasă a „cocoşilor” din formaţiunile politice nu găseam, motiv de a ieşi din aşteptare. Pentru că pot spune că aşteptam momentul trădării, momentul în care unele măşti vor fi căzut şi adevărata faţă a celor care spun că nu mai pot de grija naţiunii se va fi arătat aşa cum este în fapt: slută şi ciupită de vărsat . Cu urme pe care nici un fard din lume nu le mai poate acoperi, asemeni semnelor unor târfe mâncate de sifilis, care vor să pară mai proaspete.
Încă o dată ajungem la datele noastre primordiale care ne caracterizează ca pe o naţie profund divizată, încapabilă a se desprinde de condiţia de turnător şi de intrigant. Pe vremuri boierii pârau la Înalta Poartă şi aşteptau să vină gâdele să-i ia capul domnitorului „hiclean”. Acum, boieraşii noştri încapabili de a purta ei înşişi indiferent ce fel de luptă, merg cu pâra la Consiliul Europei. Duşmăniile de pe vremuri, ca şi amiciţiile dictate de hotare, câştiguri şi interese au corespondenţă peste timp în migraţii „doctrinare” dintr-o formaţiune într-alta şi de schimbarea în funcţie de vânt şi de cine ţine frâiele.
Nu am crezut niciodată într-o contrucţie de genul USL şi chiar dacă, prin absurd, aceasta va mai exista la o viitoare confruntare electorală nu se va bucura de susţinerea mea. Gestul de slugă făcut de Victor Ponta, atitudinea PSD din ultimele săptămâni îmi întăreşte convingerea că PSD, alături de PDL trebuie să dispară din peisajul politicii româneşti. Fusese vorba de demisii în bloc din Parlament. Liberalii erau deja mobilizaţi pentru asta, dar vezi, clarviziunea PSD a făcut ca, prin renunţarea acestui gest să nu se ajungă „la derapaje periculoase ale puterii”. Ruşinică PSD !!! Instalarea noului guvern este opera voastră. Dacă aţi fi avut „cojones”, aţi fi mers până la capăt cu ceea ce hotărâserăţi alături de aliaţii din PNL. Şi indiferent de câte scuze veţi găsi pentru laşitate, nu cred că un Parlament fără PSD, PC şi PNL ar mai fi putut funcţiona. Puterea exemplului vostru ar fi determinat cu siguranţă reacţii din partea altor deputaţi şi senatori care v-ar fi urmat şi Parlamentul ar fi fost dizolvat. Ar fi urmat, firesc alegerile anticipate , pe care, afirmaţi că le vreţi. (?!). Prin inconsecvenţă nu aţi făcut decât să certificaţi poziţia de „tătuc” a lui Băsescu şi implicit construcţiile lui legate de guvern.
Aşa precum Mircea Badea afirma că doreşte să vadă UDMR-ul dispărut din Parlamentul viitor, afirm şi eu că aceeaşi soartă o merită şi PSD. Pentru că cel ce a trădat o dată, o va mai face. Şi acest moment este deja al doilea, după momentul 2009, când pofta lui Băsescu de a avea PSD şi PDL la guvernare a fost împlinită cu atâta prostie (pardon, naivitate…) de Mircea Geoană. Acţiunile PSD din ultimii ani nu vin decât să confirme că singurul politician adevărat pe care l-a avut această formaţiune a fost Ion Iliescu. Mult hulitul, refractarul, depăşitul Ion Iliescu…

Reclame