Hai să ne jucăm de-a prezicătorii !

A trebuit ca un membru al partidului de oportunişti de la guvernare să spună cu subiect şi predicat că România a devenit un stat poliţienesc şi să plece din acest partid pentru ca mai mulţi dintre cei ce nu vor să fie identificaţi cu abuzurile ultimilor ani să înceapă, la rândul lor a pleca. Faptul că găsesc într-un târziu curajul unei reacţii este un fapt aproape îmbucurător. Dar migrând la o formaţiune cu care nu au ninic în comun nici pe tărâm doctrinar, nici al simpatiilor şi nici al legitimităţii obţinute în urma participării la vot, compromit însăşi ideea de demnitate ,”boală” de care s-au molipsit subit. Unii dintre ei tremurând la gândul că nu vor mai ocupa nici o demnitate…A plecat Sorin Frunzăverde din PDL. Vor mai pleca şi alţii. E firesc, e normal deşi e în bună măsură imoral.
Ceea ce aştept eu este să văd cât timp îi va lua primarului de Suceava să treacă din barca PDL în cea a PSD, că tare mă îndoiesc de faptul că bunii lui foşti colegi din PNL îi vor ierta trădarea de acum câţiva ani, când l-a luat pe Napoleon de Bucovina (întelegţi că e vorba de Flutur, nu-i asa???) în braţele lui vajnice de gospodar de Suceava. Sunt absolut sigur că se va întâmpla să fim martorii plecării lui Ioan Lungu în altă formaţiune, singurul lucru care ar putea împiedeca această mutare putând fi existenţa vreunor chestii cu care Flutur să îl poată strânge de „bile”. Şi nu va fi Lungu singurul care va încerca aerul unei alte formaţiuni. Sunt absolut sigur că şi o parte dintre consilierii locali şi judeţeni vor face acelaşi lucru. Cum Doamne, iartă-mă, să rămână ei fără pâinica aia gustoasă cu care s-au obişnuit ?
Eu spun că în maximum trei săptămâni Lungu va schimba macazul. Are motivul (vrea încă un mandat), are profilul ( a mai făcut-o o dată, trecând din PNL în PDL) şi are şi oarece temeri legate de gestionarea treburilor în târg , ce i-ar putea fi imputate. Sunt vreo câţiva oameni care abia ar aştepta să îl prindă la cotitură, lipsit de protecţia politică de care a cam abuzat. Deci…trei săptămâni cel mult !!!
Altcineva? Mai face altcineva altă estimare???

Reclame