Despre curve violate şi paşi insuficient de convingători…
Am urmărit ieri impresionanta desfăşurare de forţe de la Complexul Expoziţional din Bucureşti şi în linii mari am auzit exact ceea ce mă aşteptam să aud. După desfiinţarea dialogului politic şi introducerea guvernării după principiul bunului plac (al lui Băsescu) era normal ca cel puţin pentru momentul dificil pe care îl parcurgem cu toţii să fie tăiate orice punţi de legătură dintre PDL şi Opoziţie. Chiar m-a amuzat reacţia PDL-iştilor îndrumaţi de meseriaşii lor în comunicare, care îşi anunţau stupefacţia pentru ”radicalizarea” discursului politic şi a atitudinii celor din USL. Am avut clar în faţa ochilor imaginea unor curve violate. După ce au dat cu toate părţile cu care prestează în toate direcţiile şi şi-au tarifat la preţuri uriaşe prestaţiile, primadonele din PDL, prinse cu chiloţii pe vine, strigă „viol”…De la „ciocul mic, că acum noi suntem la putere”, la „m-au necinstit păgânii”…Simpatic de tot !!!
Afirmam că am auzit aproape tot ceea ce mă aşteptam să aud, întrucât sunt şi lucruri pe care nu le-am auzit. De exemplu ce se va întâmpla cu cei care în spatele imunităţilor au abuzat de fiecare dintre noi şi de viaţa noastră. Ce se va întâmpla cu Băsescu, preşedintele jucător, aflat la originea tuturor schimbărilor din ultimii ani. Ce se va întâmpla cu Roberta, iute numărătoarea de voturi, cu Udrea, ctitorul terenurilor de sport în pădure şi în plan inclinat şi a bazinelor şi patinoarelor supra-mega-evaluate. Ce vor păţi miniştrii transporturilor şi regii asfalturilor care ne explicau cât de bine se circulă pe străzile pe care nu le avem. Şi spun asta dintr-un motiv care ţine în primul rând de o anumită psihologie de masă. În principiu, dacă vii şi spui că cei răi trebuie să plece, trebuie să arăţi ce poţi face tu mai bine şi mai ales, trebuie să afirmi clar ce se va întâmpla cu cei ce ne-au furat. Dacă nimeni nu a păţeşte nimic după ce ţara întreagă a sărăcit în asemenea hal, înseamnă că tacit aprobi ceea ce a făcut, te fac complice la ceea ce s-a întâmplat şi că votantul de rând se poate aştepta ca lucrurile să se repete. Şi indiferent dacă o recunoaşte sau nu, fiecare are nevoie să vadă pedepsirea celor vinovaţi. Nevoia de sânge există.
Un alt lucru ce nu s-a spus este legat de sistemul imunităţilor şi de necesitatea de a schimba legea în aşa fel încât o conducere de tip mafiot să nu mai poată exista. Atât timp cât legea este dată pentru protecţia mânăriilor aleşilor şi nu pentru protecţia alegătorului împotriva abuzurilor acestora, degeaba schimbăm pe unii cu alţii. Cum , la fel este inutilă alegerea unui alt preşedinte atât timp cât nu schimbăm cadrul legal în direcţia stabilirii punctuale a atribuţiilor organelor de stat şi a raporturilor dintre ele. Nu îmi ajunge că a spus Crin Antonescu că ne-am săturat de preşedinte jucător. Legea trebuie să prevină reapariţia unuia. Cum aceeaşi lege trebuie să îl plaseze pe orice membru al Guvernului sub controlul parlamentar. Atunci şi numai atunci putem afirma că am creat mecanisme de subordonare care să funcţioneze. Un alt punct pe care nu l-au atins „corifeii” opoziţiei este cel al funcţionarilor publici. În toata istoria noastră civilizată, atâta câtă a fost ea, funcţionarii, militarii şi magistraţii nu făceau politică. Iar dacă vrem ca legea învăţământului să nu fie schimbate de orice Funeriu complexat, sănătatea să nu fie diriguită de miniştri care sunt şi reprezentanţi ai furnizorilor de medicamente, ar trebui ca măcar domeniile considerate prioritare să nu cunoască schimbări de natură politică, pentru a putea asigura coerenţă, pentru măcar 15-20 de ani.
Vor cei din USL să câştige alegerile? Atunci trebuie să iasă şi să răspundă punctual unor aşteptări ale cetăţenilor care s-au săturat să „le-o tragă” fiecare guvernare.

Reclame