Lungu trebuie să plece!
Mai sunt doar câteva zile până la votul pentru alegerea celor ce vor conduce treburile primăriilor şi consiliilor judeţene. Pentru că nu cred în buna funcţionare a memoriei locuitorulor municipiului Suceava, voi trece în revistă câteva dintre motivele pentru care Ion Lungu trebuie să plece din biroul pe care l-a ocupat deja mult prea mult timp.
Dacă cineva va veni cu discursuri de genul : a făcut un reţeaua de apă şi canalizare, a asfaltat, a pus pacele, etc, îi voi spune că tot ceea ce s-a făcut nu a fost o favoare personală a lui Lungu ci o obligaţie. Trebuiau făcutetoate acestea pentru că existau nişte contracte semnate, pentru că acolo s-au dus şi o bună parte din banii noştri (chiar şi europeni!!!), pentru că a făcut parte din fişa postului şi pentru că un număr semnificativ de firme apropiate lui Lungu şi altor pedelişti au făcut o grămadă de bani de pe urma acestor lucrări. Să nu discutăm cât de bine s-au făcut şi cât ne-au costat în realitate pentru că nimeni nu ştie exact; cu atât mai puţin primarul. Am mai scris de altminteri despre aceste lucruri…
Dar dacă există un motiv pentru care Lungu trebuie nu numai să devină istorie dar să şi dea cu subsemnatul în legătură cu mai multe aspect ale unor contracte, acel motiv îl constituie teroarea declanşată de traseistul din Areni în rândul mijloacelor media. În virtutea unor vechi relaţii de amiciţie şi a faptului că am semnalat de-a lungul timpului mai multe subiecte de actualitate, rândurile mele erau găzduite cu o anumită periodicitate de paginile unui jurnal local. Asta până când, direct sau indirect s-a amintit celor ce conduc acest ziar cât de grea este supravieţuirea presei în condiţii de criză şi că în cazul în care el, domnul cu pixul, nu ar mai semna contracte de mică ori mare publicitate cu acest jurnal, supravieţuirea lui ar deveni şi mai problematică decât este. Prin acest tip de comportament Lungu dovedeşte că şi-a însuşit pe deplin mijloacele şi strategiile de luptă cu eventualii opozanţi,specific PDL, căutând să reducă la tăcere orice glas care ar putea crea o breşă în aura lui strălucitoare de cavaler al marilor realizări sucevene.
Nu am gustat niciuna dintre declaraţiile electorale care promit sucevenilor ba parc industrial, ba debarcader şi ecluză, dar nu pot nici să înghit idea unei gondole într-un oraş fără reţea rutieră care să ofere fluiditate a circulaţiei, mai ales în caz de probleme în zona podurilor peste râul Suceava ori în cea a marilor aglomerări comerciale. Dar întrucât gondolele suspendate s-au dovedit o bună maşinărie de făcut bani pentru mai toţi pedeliştii care au ales să construiască aşa ceva, nu se putea tocmai Lungu să facă opinie separată în partidul din care (încă) face parte.
Pentru toate verile petrecute în mizerie, pentru toate zonele cu canalizare reabilitată în care miroase a rahat, pentru toate orele petrecute aiurea în trafic, pentru combustibilul risipit astfel şi pentru daunele aduse maşinilor în aceşti ani, pentru atitudine, pentru intimidarea practicată asupra mijloacelor media, Lungu trebuie să plece. Şi sunt sigur că fiecare locuitor al târgului Sucevei are ,în completarea acestei liste, propriile motive.
Lungu sau oricare altul a avut şi are datoria să facă orice pentru locuitorii acestui oraş. Asta pentru că vine şi cere să fie votat, pentru că este plătit şi pentru că nu face nimic din banii săi personali. Ca să lămurim asta. Dacă Suceava este în situaţia unui vehicul, conform sloganului născocit de minunatul Nelu Balan şi trebuie să meargă mai departe, atunci trebuie s-o facă fără Lungu. Staţia în care ar fi bine să-şi debarce trupul, trupa şi tot ceea ce a mai adus prin Primărie e la doi paşi. Ar fi bine să îşi amintească şi locuitorii Sucevei acest lucru!!!

Reclame