Dacă Ponta nu ştie, îi spun eu : s-a inventat heblul
Nu îmi place violenţa de nici un fel. Chiar cred că violenţa nu aduce decât violenţă, că tendinţa de a da cu pumnul în masă este cel mai contraproductiv „argument” pe care l-ar putea aduce cineva, mai ales atunci când urmăreşte îndeplinirea unor obiective.
Numai că, oricât de răbdător aş fi, nu pot vedea cum stăm ca nişte mămăligi şi privim cum suntem umiliţi peste tot. Ceea ce e mai rău e că suportăm să fim umiliţi la noi acasă. O fac politicienii, o fac miliţienii, o fac cucoanele cu funduri late de prin instituţii, o fac toţi neca-nimeni care se găsesc, venind de dinafară să ne înveţe de toate…
Ce mă supără în ultima vreme este obrăznicia celor care vor să decupeze o parte din România şi să recreeze invenţia bolşevică de după război, acea regiune autonomă maghiară. Că am ajuns într-un asemenea moment este vina TUTUROR celor care, după 1989, au guvernat România şi au admis, ca partener, un partid etnic, creat împotriva Constituţiei ţării, care nu a vota acest act fundamental şi care l-a negat de câte ori a putut. Pas cu pas, ungurii au obţinut cam tot ceea ce au cerut. Acum a rămas doar autonomia teritorială, pe care par a vrea să o obţină de pe poziţii de forţă. Forţei oarbe a minţilor îmbibate în palincă ar trebui să i se opună în primul rând foţa glasului românilor, uniţi (adică aşa cum nu se mai află ei cam de mult…). Dar argumentul care ar trebui să-i pună pe gânduri pe cei ce se vor trăitori într-o Ţară a Secuilor, ar trebui să vină din altă parte.
Este atât de simplu să tragi heblul şi să izolezi regiunea despre care e vorba. Vreţi autonomie ? Poftim…Luaţi de aici… Fără sistemul energetic românesc, de unde veţi primi electricitate ? Fără reţeaua de gaze românească, de unde veţi avea gaze?. Dacă drumurile şi căile ferate aflate ÎN INIMA statului român vor fi tăiate de la reţaua naţională, cum aţi mai ajunge în „ţara” voastră? Se poate trăi aşa? E genul de autonomie pe care vi l-aţi dorit? Vă puteţi susţine viaţa de zi cu zi în în afara statului român? Toate întrebările sunt absolut retorice, pentru că realitateavă demonstrează , cu argumente de bun simţ, imposibilitatea creării unei entităţi de acest fel.E atât de simplu totul.
Ce s-a întâmplat dintr-o dată, de nu mai puteţi vieţui aşa cum aţi făcut-o atâtea sute de ani,împărţind bune şi rele, alături de români, de evrei, ţigani, ucraineni ? Dacă nu v-aţi dat seama, lumea a evoluat, iar vremea feudelor a trecut!

Reclame